Hallo IJburg

 
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

Hallo IJburg is een online platform dat de samenwerking bevordert tussen iedereen die zich (al dan niet professioneel) bezighoudt met ontwikkelingen op en rondom de Amsterdamse wijk  IJburg. Het platform heeft tot doel om mensen met ideeën te verbinden met mensen met kennis, ervaring, energie en/of geld.

Eén van de initiatiefnemers is Michel Vogler: “We willen het mensen zo makkelijk mogelijk maken om elkaar te vinden.” De eerste versie van Hallo IJburg is op 21 mei 2012 gestart, toen IJburg negen en een half jaar bestond. “Een half jaar later, als IJburg tien jaar wordt, hopen we dat alle functies lekker lopen,” aldus Vogler die de site heeft gebouwd.

IJburg Droomt IJburg Doet

Hallo IJburg is ontsproten uit de schoot van IJburg Droomt IJburg Doet, die bestaat uit ruim honderdvijftig mensen die zich bij IJburg betrokken voelen en plannen tot uitvoer brengen. Zoals Anne Marie Rosen: “Met deze site kunnen ideeën over verbeteringen in de wijk makkelijk worden uitgewisseld, hulpvragen gepubliceerd en de voortgang van projecten worden bekeken.”

Om zo goed mogelijk te voldoen aan de behoeften uit de wijk zijn meerdere partijen betrokken geweest bij de ontwikkeling. Zo hebben leerlingen van het IJburg College hun mening gegeven. Linda Vosjan onderhoudt het contact: “De leerlingen ontdekten in hun marktonderzoek dat er behoefte is aan IJburgse vacatures en een goede evenementenkalender, waar gebruikers zelf dingen op kunnen plaatsen. Kinderen en jongeren zijn belangrijke doelgroepen voor de site.” Ook Stadsdeel Oost en marktmeester Stef Spigt hebben meegewerkt aan de ontwikkeling.

Verder biedt Hallo IJburg een marktplaats, prikbord en een overzicht van welke bedrijven en organisaties er op IJburg zijn en waar ze zitten. Een wekelijkse geautomatiseerde nieuwsbrief zal geïnteresseerden op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen uit hun interessegebied.

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Vertrouwen in de burger

Actief betrokken burgers zijn belangrijk voor een levende democratie. Het is daarom zorgelijk dat er grote verschillen zijn in de mate van betrokkenheid tussen verschillende groepe[...]

 
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×