Samen Diensten Delen

 
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

In de wijk Lennisheuvel van Boxtel startte men in 2012 het initiatief SAMEN in LENNISHEUVEL (SiL). Doel is diensten ruilen met elkaar en elkaar ontmoeten. Er is een folder + enquete verspreid en nu zijn er 70 deelnemers en 8 verenigingen die deelnemen aan dit initiatief. We houden regelmatig bijeenkomsten en we delen van alles, bijvoorbeeld: mensen begeleiden naar de dokter of het ziekenhuis, bijles wiskunde, kookclub, kaarten met elkaar, vervoer naar dochter/zoon omdat mevrouw niet meer kan reizen met OV of eigen auto, kleine reparaties, samen naar het theater of naar het museum gaan, elkaar gezelschap houden, met de rolstoel uit wandelen gaan, titels kiezen uit het aanbod van de blindenbibliotheek, sjouwklusjes etc. etc.

Vivent

Sinds maart 2012 werken we ook samen met zorgorganisatie Vivent. Zij hebben een spreekuur hier voor zorgvragen en zij kijken of er ook vrijwilligers ingezet kunnen worden.

Het initiatief SAMEN in LENNISHEUVEL past prima als project in het dorpsontwikkelingsplan. Met een klein budget bereiken we veel voor de leefbaarheid van de 1200 inwoners.

De website van Samen in Lennisheuvel

1 Reactie

  1. 14 augustus 2013  22:28 by Harold Klaassen Beantwoorden

    Hi Cocky,

    Ik ben erg benieuwd naar de folder. Zou je die er ook bij kunnen zetten?

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

 
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×